Tilbud på billige Træpiller - 6 mm eller 8 mm træpiller


Fyr med Træpiller
Hvis du går og tænker på, hvordan der kan spares nogle penge på varmeregningen, så har du sikkert overvejet eller allerede købt en træpille brændeovn. Ved at fyre med træpiller, enten i et stokerfyr eller en pilleovn, så kan du sparer rigtig mange penge på opvarmningen af hjemmet. Træpiller er en langt billigere løsning i forhold til, hvis du har et oliefyr eller el-varme. Derudover er træpiller CO2 neutrale, hvilket betyder at du også skåner miljøet, smatidig med at du skåner din pengepung.


Hvordan laves Træpiller
Træpillerne laves af savsmuld og træspåner fra træindustrien. Man tager i grove træk smuldet og spånerne og varmer dem op. Derved frigives naturlige stoffer i træet, som så fungerer som naturligt lim, når de bliver presset til træpiller. De fleste typer af træpiller på markedet idag laves helt uden lim eller andet tilsat bindemiddel.

6 mm eller 8 mm Træpiller
Når du skal ud og købe træpiller, kan du vælge mellem 6 mm eller 8 mm træpiller. Som udgangspunkt er de lige gode, der er ikke nogen forskel på brændværdien. Men du skal være opmærksom på, hvad producenten af din pilleovn eller pillefyr anbefaler, at du fyrer med. Visse typer af ovne kan kun fyre med en bestemt størrelse, eller er mest effektiv ved enten 6 mm træpiller eller 8 mm træpiller.
Desuden kan der godt være forskel på kvaliteten, når du skal vælge, hvilken størrelse træpiller du du vil købe. Men der er ikke andet at gøre, end at spørge sælgeren om pillerne er ens, hvad enten du vælger det ene eller det andet.

Billige træpiller?
Man vil selvfølgelig altid gerne finde nogle billige træpiller, men der kan som sagt være forskel på kvaliteten, så du skal ikke kun kigge på prisen. Det er der er afgørende for om træpillerne er billige eller ej, er primært brændeværdien. Hvis pillerne kan brænde 15% længere, men kun koster 10% mere end en anden type, ja så skal der ikke meget hovedregning til at regne ud, at det er en bedre handel.
Du kan evt også tjekke rundt om på nettet, og se om der er lavet uvildige tests af de træpiller, du vil købe. Eller om andre forbrugere har gode eller dårlige erfaringer med de pågældende træpiller.

Træpille tilbud
Når du skal ud og købe træpiller, så gå efter tilbud hos de forskellige forhandlere. Det er nemt at tjekke hvilke forhandlere, der har tilbud, ved at bruge internettet. Jeg vil foreslå, at du tjekker mindst 10 forskellige træpille leverandører, inden du bestemmer dig for, hvor du vil købe dem. Udover internettet, kan du jo også passende tjekke tilbudsaviserne, som kommer ind ad døren. Der er som regel også nogle gode tilbud at finde.
Men det vigtigste er, at du skal lede efter tilbud på træpiller i god tid - Lad være med at vente til sidste øjeblik, for så kan du være tvunget til at købe dyrere end ellers.

Køb træpiller i Tyskland?
Det er efterhånden mange der er begyndt at køre ned over grænsen, og købe træpiller i tyskland. Der bliver annonceret kraftigt fra tyske og danske træpillefirmaer, og man bliver altid lovet den samme gode kvalitet, men til en lavere pris. Det er bla konsekvensen af de høje danske afgifter og moms, diss er en del lavere i feks tyskland, så der burde være nogle penge at sparer ved at køre til tyskland og købe træpillerne.
Jeg har ikke selv nogle erfaringer med at købe træ piller i tyskland, men du er som altid velkommen til at smide en kommentar, hvis du selv har prøvet det.

Træpiller fra Polen
Der er også en del, som er begyndt at reklamere med polske træpiller. De er typiske meget billige - ofte ligger priserne på ca det halve, i forhold til at købe træpiller i Danmark. I de fleste tilfælde kræver det dog, at man køber stort ind. Dvs at man skal købe et helt lastbiltræk af træpiller. Det er mellem 20 og 30 paller, og det kræver jo en hel del palds, at kunne opbevare så mange træpiller ad gangen. Men som sagt så er det billigere, men man skal jo også lige tæmke over, hvor meget man bruger på et år. For det er sjældent en god investering, hvis du er 6-10 år om at bruge dem. Hvis man vil overveje at købe træpiller fra polen, så bør man nok få en prøve, så man er sikker på at kvaliteten er iorden.

Levering af træpiller
Der er normalvis 3 forskellige måder at få leveret træpiller på. Der er fordele og ulemper ved alle leveringsmetoderne, men valget afhænger mest af hvilken typer pilleovn man bruger. Har man en mindre træpilleovn uden stor beholder, vælger man normalvis at få leverering i sække. Har man derimod et stort pilleanlæg med silo eller anden større beholder, så er det nemmere at få levering i bigbag eller løsvægt.

Træpiller i bigbag
Du kan vælge at få leveret dine træpiller i bigbag. En bigbag indeholder typisk omkring 1000 kg træpiller, så du kan altså ikke sådan bare lige flytte rundt på dem efter levering. Dette er som regel kun en fordel, hvis du har maskiner, såsom traktor, palleløfter eller lignende, som du kan bruge til at håndterer din bagbag træpiller. Man vælger som regel kun denne leveringsmetode, hvis man har en silo, hvor der kan fyldes mange træpiller i ad gangen.

Træpiller i sække
Træpiller i sække er den mest alm leveringmetode for private husholdninger. Sæækene indeholder normalt 20-30 kg træpiller, og de er dermed nemme at håndtere og flytte rundt på. Træpiller i sække leveres på paller med ca. 1000 kg på. Jo flere paller du køber ad gangen, jo mere sparer du som regel.

Træpiller i løsvægt
Træpiller i løs vægt bliver udelukkende brugt, hvis man har en stor beholder eller silo, hvor træpillerne kan blæses direkte ind. Dvs der kommer en lastbil, og blæser træpillerne direkte ind i siloen. Herved slipper man fuldstændig for håndtering og slæbet selv. Men det kræver som sagt at man har en beholder, som kan indeholde en del ad gangen.

Træpiller priser
Priserne på træpiller varierer meget, og det er svært at sige, hvilken pris der er billig eller dyr. Da kvaliteten på træpiller er forskellige fra firma til firma, så vil den pågældende træpille pris også være forskellig.
Der er dog nogle enkelte ting, man overordnet kan gøre for at finde den billigste pris på træpiller:

  • Jo større parti træpiller du køber, jo billigere pris
  • Træpiller fra udlandet er som regel billigere. Men tjek kvaliteten inden du køber
  • Køb træpillerne uden for sæson - Hvis du køber træpiller om foråret eller om sommeren, kan du typisk få dem til en lavere pris
  • Køb mens de er på tilbud - Tjek mindst 10 forskellige forhandlere, så du bedre kan vurdere priserne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar